PRICAM TI PRICU

PRICAM TI PRICU

P R I C A J M O !!!


  Preporucujem knjigu

  Delite
  avatar
  Slovenska

  Broj poruka : 173
  Datum upisa : 03.02.2010
  Godina : 57
  Lokacija : Smederevo

  Preporucujem knjigu

  Počalji  Slovenska taj Sre Feb 03, 2010 9:23 pm

  Verujem da ima puno knjiga koje biste mogli da preporucite,nama koji nismo citali...
  avatar
  Jana

  Broj poruka : 649
  Datum upisa : 06.02.2010
  Godina : 35
  Lokacija : Sarajevo

  Re: Preporucujem knjigu

  Počalji  Jana taj Uto Feb 23, 2010 9:00 pm

  Slomljena krila

  Pisac:
  Halil Džubran


  Imao sam dvanaest godina kada mi je ljubav otvorila oči svojim čarobnim zrakama i prvi put mi dušu dotakla plamenim prstima. Selma Kerame bijaše prva žena koja me je svojim čarima duh razbudila, koja mi je u vrt uzvišenih osjećanja ispred mene krenula tamo gdje dani protječu kao snovi i gdje se kao svetkovine okončavaju noći.

  Upravo Selma Karame naučila me svojom ljepotom da obožavam lijepo, svojim osjećanjima me naučila tajnama ljubavi, ona mi je na uho otpjevala prvi stih pjesme o istinskom životu.

  Koji mladić ne pamti prvu djevojku koja mu je svojom mekoćom zamjenila mladalački nemar javom veličanstvenom, koja ga ranjava milinom i satire slapću svojom? Tko se od nas ne topi od čežnje za tim čudesnim vremenom u kojem se naglo prenuo i uočio kako se cijelo njegovo biće sasvim promijenilo...

  Halil Džubran rodio se u Libanonu 1883. Veći dio života proveo je u SAD, gdje je i umro 1931. Malo je književnika u svijetu čije djelo uživa tako veliki ugled u oba kulturno-civilizacijska kruga - u orjentalnoislamskom i zapadnoevropskom. Pisao je podjednako uspješno i na arapskom i na engleskom jeziku.

   Sada je Ned Jan 20, 2019 5:41 pm